Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pályázati Project

Projekt szakmai feladatainak felsorolása és ütemezésük

 • Olyan korszerű, nagy stabilitású elektrométer mérőerősítő modul megtervezése, legyártatása (3 db nagyimpedanciás jelbemenettel és két kisimpedanciás differenciál kimenőjellel), amely alkalmas mindkét találmány mérőcelláinak kiszolgálására. A hőkompenzáció céljára alkalmas hőmérő áramkör megtervezése, tesztelése ugyancsak ezen az analóg mérőmodulon belül.      
 • Ilyen mérőerősítő a kereskedelemben nem kapható, ezt meg kell tervezni kapcsolási rajz és nyomtatott áramköri topológia szintjén, majd le is kell gyártani, vagy gyártatni, majd alkalmasságát tesztekkel ellenőrizni.
 • A feladat elvégzése a feltaláló, az újonnan felvenni tervezett elektromérnök (hardver fejlesztő) és az ugyancsak felvenni tervezett műszerész első közös munkaköri feladata lesz. Határidő: Projekt első 3 hónapos periódusának vége.
 • Alumínium blokk-termosztátban elhelyezett, a minta bemeneten hőcserélő spirállal ellátott mikro-kapilláris pH/ion-szelektív elekltródokon alapuló, átfolyó mérőcella modul megtervezése, legyártatása mindkét találmánynak megfelelő kialakításban.       

 

 • A megfelelő topológia, a befoglaló alumínium blokk két fél-köpenyének megtervezése, a hőmérséklet szabályzás analóg, vagy digitális (a mikrogéppel megvalósítot) kialakítása.Ez a feltaláló és a felvenni tervezett vegyészmérnök (analitikus) illetve ugyancsak felvenni tervezett elektromérnök (hardver fejlesztő) első közös feladata lesz. Határidő: A projekt első hat hónapos periódusának vége.
 • Hagyományos kialakítású (pentype) pH- és ion-szelektív elektródokon alapuló átfolyós on-line mérőcellák megtervezése és legyártatása ugyancsak mindkét találmánynak megfelelően.A bemerülő és/vagy átfolyó mérőcella helyet kell biztosítson a hőmérséklet kompenzáció számára szükséges  hőmérséklet érzékelőnek  is.         
 • Bemerülő mérőcella esetén közös karimában elhelyezett két pH/ion-szelektív elektród és hőmérséklet érzékelő, átfolyó mérőcella esetén szabványos ipari csatlakozásokat biztosító karimás, vagy menetes áramlási kamra kialakítások megtervezése és legyártatása. Ez a feltaláló és a felvenni tervezett vegyészmérnök (analitikus) második közös feladata lesz. Határidő: projekt időszak első tíz hónapjának vége.
 • Alkalmas, egységes, rugalmasan programozható mikroszámítógépes digitális mérőelektronika modul és a hozzá tartozó firmware megtervezése, legyártása, vagy legyártatása, vagy a kereskedelemben használható fejlesztő rendszerek közül a legalkalmasabb kiválasztása, beszerzése.
 • Ez a feltaláló, a felvenni tervezett elektromérnök (hardver fejlesztő) és az ugyancsak felvenni tervezett műszerész második közös feladata lesz. Határidő: projekt periódus félideje (első év vége)
 • A Turbinavíz Tisztaság Monitor prototípusának kialakítása blokk-termosztátban elhelyezett mikro-kapilláris Na+ és Cl- ionszelektív elektródokkal. Hőfok szabályozó elektronika megtervezése és legyártatása. Az alkalmas mérőszoftver kifejlesztése. Az így kapott mérőrendszer stabilitásának mérése, összehasonlítása a jelenleg a világpiacon kapható legjobb hasonló funkciójú készülékkel (Thermo ORION 2111LLEN Trace Sodium Analyzer).
 •    A feltaláló, a felvenni tervezett elektromérnök (hardver fejlesztő), az ugyancsak felvenni tervezett informatikus (szoftver fejlesztő) és műszerész, valamint egy már a cégnél dolgozó vegyész (analitikus) közös feladata. Határidő: második projekt-év negyedik hó vége.
 • A Nagytisztaságú vízmintákpH-mérője prototípusának megtervezése, ugyancsak blokk-termosztátban elhelyezett egy indikátor- és egy vonatkozási-elektród funkciójú mikro-kapilláris pH-elektródból álló átfolyó mérőcellával, vezérelt perisztaltikus pumpával a referencia puffer oldat megújíthatóságának biztosítása érdekében. A mérőrendszert kiszolgáló működtető szoftver kifejlesztése. Az így kapott mérőrendszer stabilitásának mérése, összehasonlítása HAMILTON Ionotrode-on alapuló folyamatos pH-mérő rendszerrel.
 •  A feltaláló, a felvenni tervezett elektromérnök (hardver fejlesztő), az ugyancsak felvenni tervezett informatikus (szoftver fejlesztő) és műszerész, valamint a felvenni tervezett vegyészmérnök (analitikus) közös feladata. Határidő: második projekt-év közepe.
 • A hagyományos kialakítású (pen type) pH- vagy ion-szelektív elektródokból kialakított mindkét találmánynak megfelelő átfolyó, vagy bemerülő mérőcellás pH/ISE on-line analizátorok prototípusainak megtervezése (2 db prototípus: Vonatkozási Elektród Nélküli On-line Ion Analizátor és Ultra Stabil On-line Differenciál pH/Ion Mérő) az alkalmas működtető szoftver verziók kifejlesztése. Stabilitásuk mérése, összehasonlítása hagyományos on-line pH mérőkkel, ion analizátorokkal.       
 • A feltaláló, a felvenni tervezett elektromérnök (hardver fejlesztő), az ugyancsak felvenni tervezett informatikus (szoftver fejlesztő) és műszerész, valamint a felvenni tervezett vegyészmérnök (analitikus), valamint már nálunk dolgozó vegyész végzettségű alkalmazottak közös feladata. Határidő: második projekt-év tizedik hónapjának vége.

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.